A TOPI AUTÓSISKOLA: 27 ÉVES

Bízzon tapasztalatunkban, állunk rendelkezésére, mert vezetni jó!

KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ

 1. Képzőszerv neve: Brunczvik Miklós egyéni vállalkozó,

Bp. 1065 Bajcsy Zs. út 5

Tel: 06 20 9 231-416

 2. Cég formája: egyéni vállalkozó

 3. Vállalkozási engedély száma: EV-763643

 4. Iskola vezető neve: Brunczvik Miklós

 5. Ügyfélfogadó címe: Bp. IX. ker. Lónyay u 4.

Szent-Györgyi Albert Általános Iskola

Tel: 06 20 9 231-416 , Félfogadás: Péntek 15 -16 óra

 6. Székhely: Bp. Bajcsy Zs. út 5. Tel 06 20 9 231-416

 7. Tanfolyamra felvétel módja:  A1 kat.: betöltött 15,5 életév, B- kat.: betöltött 16,5 életév, írni, olvasni tudás, járművezetéstől a bíróság nem tiltotta el, hatóság vezetői engedélyét nem vonta vissza, kényszergyógykezelés alatt nem áll.  

 8. Előírt egészségügyi és PÁV vizsgálat: A1-B-kat: Egészségügyi 1. alkalmassági, 1. csoport szükséges. PÁV vizsgálatot csak a sikertelen 5. forgalmi vizsga után kell elvégezni.

 9. Tanfolyamra felvétel és vizsgára bocsátás feltételei: B-kat: felvételnél a 7. pontban leírtakon kívül szükséges még,  kitöltött jelentkezési lap, 1, orvosi alkalmasság, 18 évnél fiatalabb jelentkezőnél szülői, vagy gondozói aláírás a  szerződésnél.

- Vizsgára bocsátás feltételei:

Elméleti vizsga: elvégzett elméleti tanfolyam, betöltött 16 év 9 hónap. Az első foglalkozástól számított egy éven belül sikeres elméleti vizsgát kell tenni, különben az elméleti tanfolyamot újra kell kezdeni.

Forgalmi vizsga: a kötelező óraszámot le kell vezetni, az alábbi felosztásban.

- Az alapoktatás kötelező óraszám 9 óra

- főoktatás kötelező óraszáma 21 óra vezetés

Forgalmi Vizsgát csak akor lehet letenni ha az oktatás során a kötelező óraszámon kívül teljesítette az 580 km menettávolságot. Nem lehet forgalmi vizsgára jelenteni 30 óra vezetés után a tanulót, ha nem teljesítette az előírt 580 km távolságot. Az oktatónak törekedni kell, hogy az 580 km 29 óra alatt teljesüljön, amennyiben ez nem sikerül, addig kell az oktatást folytatni, míg a kötelező menettávolság nem teljesül. Az 5. sikertelen forgalmi vizsga után pályaalkalmassági vizsgálaton kell részt venni.

A forgalmi vizsgára jelentést az autósiskola végzi. Sikeres elméleti vizsgától számított 2 éven belül, a tanfolyamot be kell fejezni, ha nem sikerülne, akkor az egész képzést újra kell kezdeni.

 Vöröskeresztes tanfolyamot iskolánk szervezi, vizsgára jelentkezés egyénileg történik. Felmentést kap: egészségügyi végzettséggel rendelkező, már elvégezte a tanfolyamot, illetve rendelkezik már M-A kategóriás jogosítvánnyal. A vizsgaigazolás kiadásakor a felmentésre szolgáló bizonyítványt be kell mutatni.

 10. Kötelező óraszámok:

 

Elmélet A1-B kat

Gyakorlat B-kat

KRESZ

20

 

Vezetés elmélet

4

 

Műszak

4

 

Alapoktatás

-

9 óra

Főoktatás

-

21 óra

Összesen

28

30 óra

 Elméleti óra 45 perc, gyakorlati óra 50 perc. A gyakorlati oktatásnál, a tanuló beleegyezésével az órákat össze lehet vonni. Egyszerre két órát lehet venni, duplázni, csak a 10. óra után lehet, de a második óra után legalább egy óra  szünetet tartani kell.

 11. Típusválasztás: Jelenleg típusból lehet választani, amit a honlapon megtalálja. Az oktató jármű a gyakorlati oktató tulajdona, és a KFF jármű vezetők képzéséhez szükséges igazolással rendelkeznek.

 12. Hiányzások: Elméleti oktatás valamennyi óráján részt kell venni. Hiányzás esetén, pótfoglalkozáson kell részt venni. Pótfoglalkozás díja: 800 Ft/óra. Gyakorlati oktatás kötelező óraszámait le kell vezetni. A megbeszélt foglalkozást 24 órával korábban következmény nélkül le lehet mondani.  Hiányzás esetén a le nem vezetett óra elveszik, amit pótolni kell. A hiányzás pótlását a pótórák díjával kell kiegyenlíteni.

Amennyiben a vizsgára nem tud megjelenni, új vizsgát csak a  vizsgadíj befizetése után lehet kiírni. Amennyiben a vizsga betegség miatt maradna el, új vizsgaidőpontot az orvosi igazolás kiadása ellenében lehet kérelmezni, de a kérelmet az orvosi igazolás kiállításától számított 8 napon belül be kell adni az illetékes hatóságnak. Ha a beadás meghaladja 8 napot, úgy új időpont, csak a vizsgadíj befizetése után igényelhető.  

 13. Tandíj befizetésének módja: A képzés áráról a tanfolyam megnyitásakor részletes tájékoztatást kap. A tandíjat az elméleti oktatásnál az iskolavezetőnek, gyakorlati oktatásnál a gyakorlati oktatónak,nyugta ellenében kell befizetni. Az autósiskola az árváltozás jogát fenntartja magának.

 14. Felmentések: Elméleti foglalkozás alól felmentést kaphat az atanuló, aki nem beszél magyarul, siket, mozgássérült, aki az iskolavezetővel egyeztetve külön foglalkozáson vehet részt.

 15. Áthelyezés: A tanulónak joga van más képzőszervnél folytatni a képzést. Az áthelyezésről szóló kérelmet az iskolavezető 3 napos határidőn belül alá írja, és igazolja,  hogy a tanuló meddig jutott el a képzésben. A tanuló áthelyezésekor a tanulónak díjat fizetnie nem kell. Az áthelyezést nem akadályozhatja meg, ha bármelyik fél tartozik a másiknak. Vitás ügyet a PTK rendelkezései alapján kell rendezni.

            

16. Oktatási helyszínek:    

- Tanterem:  -Bp. VI. ker. Lovag u  9-11 Drégelyvár Szakiskola

                    - Bp. XI. ker. Villányi u 5. Szent Margit Gimnázium

                   - Bp. XIX. Simonyi Zsigmond u 33. Károlyi M Gimnázium 

- Rutin pálya: Bp. XIX. ker. Hofher Albert út 109.

                    – Budaörs virágpiac

                    – Újpest Berda u

                    – Zugló Írottkő park

                    – Szigetszentmiklós Csepeli út

 17. A képzőszervnél folyó szakoktatatói képzés: Nincs

 18. Felügyeleti szerv: Budapest Főváros Kormányhivatal Közlekedési Felügyelőség Képzési Felügyeleti Osztály Budapest 1115 Petzvál J. u 39. Tel: 371-3030

Ügyfélszolgálati idő: Kedd és csütörtök  9-16 óra közt.

 19. Vizsgázó joga és kötelessége: Vizsgázónak joga van a kiírt vizsga időpontban a vizsgán részt venni. Amennyiben saját hibáján kívül a vizsga elmaradna, vagy meghiúsulna, joga van vizsgadíj újbóli megfizetése nélkül új vizsga időpontot kérni. Joga van panasszal élni a Főváros Kormányhivatal Közlekedési Felügyelőség Képzés Felügyeleti Osztályánál , ha a vizsga eredményével nem ért egyet, vagy a vizsgán zavaró eseményeket tapasztal.

Vizsgázónak kötelessége a vizsga időpontjában pontosan kulturáltan megjelennie. Amennyiben a vizsgáról késne, vagy nem jelenne meg, új vizsga időpontot csak a vizsgadíj újbóli megfizetése után kap., kivéve, ha a hiányzását betegség okozta, és azt az orvos igazolja. Nyilatkoznia kell, hogy a vizsgán alkohol, kábítószer, vagy nyugtatószer hatása alatt nem áll.

 Tudomásul veszi, hogy ha a vizsga eredményét bármilyen módón befolyásolni próbálja, az a vizsga azonnali befejezését jelenti, és az eseményről a vizsgabiztos jegyzőkönyvet állít ki.

 20. Vizsgadíjak és azok megfizetésének módja:  

 

elmélet

 4.600 Ft

forgalmi

 11.000 Ft

összesen

15.600 Ft

  A vizsgadíjat két részletben lehet befizetni. Az elméleti vizsgadíjat az elméleti foglalkozáson az iskolavezetőnek, a gyakorlati vizsgadíjat a gyakorlati oktatónak nyugta ellenében kell befizetni

21. Vizsgaigazolás kiadásának feltétele: A vizsgaigazolást a sikeres forgalmi vizsga után négy nappal a vöröskeresztes igazolvány, és a legalább nyolcadik általánost igazoló bizonyítvány  bemutatása után a Közlekedési Felügyelőség adja ki. A vezetői engedélyt a vizsgaigazolás alapján az okmány iroda állítja ki. Külföldi állampolgárnak minimálisan 6 hónapi tartózkodási engedély kell rendelkeznie.

                         .                  

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 134
Tegnapi: 251
Heti: 546
Havi: 4 338
Össz.: 625 018

Látogatottság növelés
Oldal: képzési tájékoztató
A TOPI AUTÓSISKOLA: 27 ÉVES - © 2008 - 2018 - topijogsi.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: topi autósiskola - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »