A TOPI AUTÓSISKOLA: 28 ÉVES

Bízzon tapasztalatunkban, állunk rendelkezésére, mert vezetni jó!

KÉPZÉSI FELÉTELEK

B kategóriára

 

1. Képzőszerv neve: Brunczvik Miklós egyéni vállalkozó,

     Bp. 1136 Hollán Ernő u 21/b

     Tel: 06 20 9 231-416

2. Cég formája: egyéni vállalkozó

3. Vállalkozási engedély száma: EV-763643

4. Képzési engedély száma: FV/KV/28/A/43/2/2006

    AM-A1-A2-A-B kategóriára

5. Iskola vezető neve: Brunczvik Miklós

6. Ügyfélfogadó címe: Bp. IX. ker. Lónyay u 4.

   Szent-Györgyi Albert Általános Iskola

   Tel: 06 20 9 231-416 , Félfogadás: hétfőtől-péntek 15 -17 óra

7. Székhely: Bp. 1136 Hollán Ernő u 21/b Tel 06 20 9 231-416

    honlap: www.topijogsi.hupont.hu

    e-mail: brunczvikmiklos@gmail.com

8. Tanfolyamra felvétel módja:  B- kat.: betöltött 16,5 életév, írni, olvasni tudás, járművezetéstől a bíróság nem tiltotta el, hatóság vezetői engedélyét nem vonta vissza, kényszergyógykezelés alatt nem áll.  

 

9. Előírt egészségügyi és PÁV vizsgálat: B-kat: Egészségügyi 1. alkalmassági 1. csoport szükséges. PÁV vizsgálatot csak a sikertelen 5. forgalmi vizsga után kell elvégezni.

 

10. Tanfolyamra felvétel és vizsgára bocsátás feltételei: B-kat: felvételnél a 7. pontban leírtakon kívül szükséges még,  kitöltött jelentkezési lap, 1, orvosi alkalmasság, 18 évnél fiatalabb jelentkezőnél szülői, vagy gondozói aláírás a  szerződésnél.

 

- Vizsgára bocsátás feltételei:

 

Elméleti vizsga: Az elméleti tanfolyam elvégzése. Az első foglalkozástól számított 9 hónapon belül kell az első elméleti vizsgának megtörténnie, amennyiben az első elméleti vizsga sikertelen eredményt hozott, akkor az első tanfolyami naptól számított egy éven belül sikeres elméleti vizsgát kell tenni, különben a tanfolyamot újra kell kezdeni. Az első elméleti vizsgára az iskolai végzettséget igazoló bizonyítványt vinni kell. Amennyiben az első vizsgára az iskolai végzettséget igazoló bizonyítványt nem viszi magával a tanuló, a vizsgát megtartják, de a következő vizsgára csak akkor írják ki, ha előtte bemutatta a bizonyítványát a hatóságnak. Az első elméleti vizsgát az iskola jelenti, a pótvizsgát, a tanuló személyesen intézi a hatóságnál, vizsgadíj megfizetése mellett. Az ügyintézés helye XI. ker. Petzvál J u 39.

 

Forgalmi vizsga: a kötelező óraszámot le kell vezetni, az alábbi felosztásban.

 

- Az alapoktatás kötelező óraszám 9 óra

 

- főoktatás kötelező óraszáma 21 óra vezetés

 

Forgalmi Vizsgát csak akor lehet letenni ha az oktatás során a kötelező óraszámon kívül teljesítette az 580 km menettávolságot. Nem lehet forgalmi vizsgára jelenteni 30 óra vezetés után a tanulót, ha nem teljesítette az előírt 580 km távolságot. Az oktatónak törekedni kell, hogy az 580 km 29 óra alatt teljesüljön, amennyiben ez nem sikerül, addig kell az oktatást folytatni, míg a kötelező menettávolság nem teljesül. Az 5. sikertelen forgalmi vizsga után pályaalkalmassági vizsgálaton kell részt venni.

 

A forgalmi vizsgára jelentést az autósiskola végzi. Sikeres elméleti vizsgától számított 2 éven belül, a tanfolyamot be kell fejezni, ha nem sikerülne, akkor az egész képzést újra kell kezdeni.

 

Vöröskeresztes tanfolyamot iskolánk szervezi, vizsgára jelentkezés egyénileg történik. Felmentést kap: egészségügyi végzettséggel rendelkező, már elvégezte a tanfolyamot, illetve rendelkezik már M-A kategóriás jogosítvánnyal. A jogosítvány kiállításakor az okmány irodában a felmentésre szolgáló bizonyítványt be kell mutatni.

 

 11. Kötelező óraszámok:

 

 

Elmélet B kat

Gyakorlat B-kat

KRESZ

20

 

Vezetés elmélet

4

 

Műszak

4

 

Alapoktatás

  9 óra

Főoktatás

-

21 óra

Összesen

28

30 óra

 

Elméleti óra 45 perc, gyakorlati óra 50 perc. A gyakorlati oktatásnál, a tanuló beleegyezésével az órákat össze lehet vonni. Egyszerre két órát lehet venni, duplázni, csak a 10. óra után lehet, de a második óra után legalább egy óra  szünetet tartani kell.

 

12. Típusválasztás: Jelenleg típusból lehet választani, amit a honlapon megtalálja. Az oktató jármű a gyakorlati oktató tulajdona, és a KFF jármű vezetők képzéséhez szükséges igazolással rendelkeznek.

 

13. Hiányzások: Elméleti oktatás valamennyi óráján részt kell venni. Hiányzás esetén, pótfoglalkozáson kell részt venni. Pótfoglalkozás díja: 800 Ft/óra. Gyakorlati oktatás kötelező óraszámait le kell vezetni. A megbeszélt foglalkozást 24 órával korábban következmény nélkül le lehet mondani.  Hiányzás esetén a le nem vezetett óra elveszik, amit pótolni kell. A hiányzás pótlását a pótórák díjával kell kiegyenlíteni.

 

Amennyiben a vizsgára nem tud megjelenni, új vizsgát csak a  vizsgadíj befizetése után lehet kiírni. Amennyiben a vizsga betegség miatt maradna el, új vizsgaidőpontot az orvosi igazolás kiadása ellenében lehet kérelmezni, de a kérelmet az orvosi igazolás kiállításától számított 8 napon belül be kell adni az illetékes hatóságnak. Ha a beadás meghaladja 8 napot, úgy új időpont, csak a vizsgadíj befizetése után igényelhető.  

 

14. Tandíj befizetésének módja: A képzés áráról a tanfolyam megnyitásakor részletes tájékoztatást kap. A tandíjat az elméleti oktatásnál az iskolavezetőnek, gyakorlati oktatásnál a gyakorlati oktatónak,nyugta ellenében kell befizetni. Az autósiskola az árváltozás jogát fenntartja magának.

 

15. Felmentések: Elméleti foglalkozás alól felmentést kaphat az atanuló, aki nem beszél magyarul, siket, mozgássérült, aki az iskolavezetővel egyeztetve külön foglalkozáson vehet részt.

 

16. Áthelyezés: A tanulónak joga van más képzőszervnél folytatni a képzést. Az áthelyezésről szóló kérelmet az iskolavezető 3 napos határidőn belül alá írja, és igazolja,  hogy a tanuló meddig jutott el a képzésben. A tanuló áthelyezésekor a tanulónak díjat fizetnie nem kell. Az áthelyezést az autósiskola nem akadályozhatja meg, ha bármelyik fél tartozik a másiknak. Vitás ügyet a PTK rendelkezései alapján kell rendezni.

 

17. Oktatási helyszínek:    

 

- Tanterem:  - Bp. XI. ker. Villányi u 5. Szent Margit Gimnázium

 

                   - Bp. XIX. Kossuth tér 12. Trefort Ágoston Szakiskola

 

- Rutin pálya: Bp. XIX. ker. Hofher Albert út 109.

 

                    – Budaörs virágpiac

 

                    – Újpest Berda u

 

                    – Zugló Írottkő park

 

                    – Szigetszentmiklós Csepeli út

 

18. A képzőszervnél folyó szakoktatatói képzés: Nincs

 

19. Felügyeleti szerv: ITM Közlekedés Felügyeleti Főosztály Járművezető Vizsgáztatási és Utánképzési Osztály 1119 Budapest, Petzvál József utca 39. postacím: 1300 Budapest, Pf. 91 Tel: 371-3030

Ügyfélszolgálati idő: Kedd és csütörtök  9-16 óra közt.

20. Vizsgázó joga és kötelessége: Vizsgázónak joga van a kiírt vizsga időpontban a vizsgán részt venni. Amennyiben saját hibáján kívül a vizsga elmaradna, vagy meghiúsulna, joga van vizsgadíj újbóli megfizetése nélkül új vizsga időpontot kérni. Joga van panasszal élni a Főváros Kormányhivatal Közlekedési Felügyelőség Képzés Felügyeleti Osztályánál , ha a vizsga eredményével nem ért egyet, vagy a vizsgán zavaró eseményeket tapasztal.

 

Vizsgázónak kötelessége a vizsga időpontjában pontosan kulturáltan megjelennie. Amennyiben a vizsgáról késne, vagy nem jelenne meg, új vizsga időpontot csak a vizsgadíj újbóli megfizetése után kap., kivéve, ha a hiányzását betegség okozta, és azt az orvos igazolja. Nyilatkoznia kell, hogy a vizsgán alkohol, kábítószer, vagy nyugtatószer hatása alatt nem áll.

 

Tudomásul veszi, hogy ha a vizsga eredményét bármilyen módón befolyásolni próbálja, az a vizsga azonnali befejezését jelenti, és az eseményről a vizsgabiztos jegyzőkönyvet állít ki.

 

 21. Vizsgadíjak és azok megfizetésének módja: 

 

elmélet

4.600 Ft

forgalmi

11.000 Ft

összesen

15.600 Ft

 

  A vizsgadíjat két részletben lehet befizetni. Az elméleti vizsgadíjat az elméleti foglalkozáson az iskolavezetőnek, a gyakorlati vizsgadíjat a gyakorlati oktatónak nyugta ellenében kell befizetni

 

22. Vizsgaigazolás kiadásának feltétele: A vezetői engedélyt a sikeres forgalmi vizsga után 3 nappal az okmány iroda állítja ki. Külföldi állampolgárnak minimálisan 6 hónapi tartózkodási engedély kell rendelkeznie.

 

                         .                  

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 29
Tegnapi: 226
Heti: 953
Havi: 3 959
Össz.: 669 091

Látogatottság növelés
Oldal: képzési tájékoztató
A TOPI AUTÓSISKOLA: 28 ÉVES - © 2008 - 2019 - topijogsi.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: topi autósiskola - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »